Diskuterer I ofte om småting og petitesser i parforholdet? Læs her hvorfor.

OUR BLOG


Diskuterer I ofte om småting og petitesser i parforholdet? Læs her hvorfor.

16. september 2014 | 0 comments

 

Diskuterer I om hvem der glemmer at sætte tandpastatuben på i parforholdet? Om hvordan underliggende temaer kan sætte dagsordenen i jeres kærlighedsliv.

 

Kender I det, at I igen og igen render ind i de samme diskussioner om tandpastatuben? Argumenterne fyger, ordene danser af sted, og ophidselsen stiger … måske ender I ligefrem med at stå og råbe af hinanden! Gassen ryger herefter af ballonen, men er kun et lille break, indtil næste gang noget trigger selvsamme situation, og I kan gentage virakken. Igen og igen at diskutere det samme uden overhovedet at komme nogen vegne.

Måske er det reelt tandpastatuben, I diskuterer: Skal låget sættes på efter brug, eller betyder det overhovedet noget?

Ofte er der i de diskussioner, vi har igen og igen, gentagne temaer, som antænder. Du synes, det er rart og hygiejnisk, at låget kommer på tandpastatuben, ja men det kan også handle om et emne som ligger nedenunder, nemlig at I generelt er uenige om, hvor meget og hvor lidt rod og rengøring der skal være her i huset, for at det er et rart sted at være. Altså at I er uenige om arbejdsfordelingen i hjemmet, og den ene eller begge er utilfredse med den andens engagement. Men det du gør er at kritisere din partner for handlingen eller mangel på samme.

Det er en god ide at diskutere temaet oprydning og rengøring, i stedet for tandpastatuben.

 

Men hvad hvis denne forskel imellem os til stadighed skaber konflikt?

 

Du er klar over at du har et større behov for rene linjer og oprydning og ja, det er en grundkonflikt, I støder på igen og igen den der med, hvem gør hvad i hjemmet. I har talt om I har forskellige grænser, men ud over at det er til stadig forhandling, hvordan kan det så være, det skaber så stor afstand imellem jer? Igen og igen?

Det er måske, fordi der er mere og andet på spil.
Ubevidste eller uklare problematikker antænder konflikten i parforholdet.

Måske du har en oplevelse af, at din indsats bliver overset. Når du nu igen og igen gør rent og sætter tandpastatuber på, vel vidende at det mest er for din egen skyld, fordi det ikke er så vigtigt for din kæreste, så kan det være, at det er kilde til konflikt, fordi han ikke ser det og værdsætter din indsats. Når du ikke bliver rost for min indsats, set og takket for de timer, du har lagt i jeres fælles hjem, kan du måske få fat i mere ubevidste følelser af manglende værdsættelse, han ser dig ikke og dit engagement kan falde betragteligt.

Det er et problem i den aktuelle situation, at du står og raser over en tandpastatube, der ikke er sat på, når det dybest set handler det om, at du føler dig overset og ikke værdsat.

 

Han er forvirret, fordi for ham er er kun den aktuelle hændelse på spil, og han forstår altså ikke, hvorfor du tager sådan på vej. Og så står I begge i hvert jeres ringhjørne og er uforstående over for, hvorfor den anden ikke forstår dig.

 

Diskussioner om petitesser kan altså have enorm betydning for Parforholdet!


LEAVE A COMMENT