Kritisk sygdom - hvad nu? Få hjælp af professionel terapeut her

KRITISK SYGDOM

ER DU ELLER DIN NÆREMSTE RAMT AF KRITISK SYGDOM?

Hvis du eller en af dine nærmeste bliver ramt af livstruende eller kritisk sygdom, opleves det som oftest meget voldsomt. Du bliver alvorligt rystet i din grundvold. Det er uanset om det er dig selv, der er truet på livet eller en af dine kære. Den basale tillid til verden som du måske ellers gik rundt og tog mere eller mindre for givet, kommer pludselig på en hård prøve. Du kommer i krise – og i krise er det svært at overskue hverdagen og se de muligheder der er.

DØDSBEVIDSTHED

Et eller andet sted ved vi jo godt, at vi alle skal dø, men kun de færreste lever med den bevidsthed til hverdag. Så pludselig at skulle se døden i øjnene kan være angstprovokerende. Det er rystende at skulle forholde dig til, måske for altid, at skilles fra dem, som du elsker. Uanset hvor tæt din kontakt til familie og øvrige relationer er, så kan følelsen af stå alene med sygdommen være overvældende. Mange oplever det meget ensomt at være alvorligt syg eller pårørende til en med kritisk sygdom.

 

SJÆLERYSTELSE OG FORANDRING

Du kan se sygdom eller trussel om død som et rusk dybt ind i sjælen. I sjælerystelsen ligger der en mulighed for forandring. Mange mennesker som har været ramt af kritisk sygdom f.eks. kræft, beretter om en ny måde at prioritere og navigere i deres tilbageværende liv. De evner i en meget vanskelig periode at lave uønskede mønstre om. Døden er et mægtigt perspektiv – et kæmpe spejl at få sat op lige foran sig. Midt i alt det svære og sorgfulde vil der måske også være en mulighed for udvikling og forandring hen imod det bedre.

 

KRISETERAPI DEN HELENDE SAMTALE

I kriseterapi kan du via samtale få hjælp til at mærke sorgen, vreden og magtesløsheden over den sygdom, der har forandret livet – måske fra den ene dag til den anden, måske for bestandig. Du får i samtaleterapien værktøjer til bedre at være i og mestre de voldsomme følelser og stresstilstande, som kritisk sygdom bærer med sig.

Du kan få hjælp til at forholde dig til smerten, forladtheden og afmagten, og hjælp til at se de valg, du rent faktisk kan træffe.

Du kan f.eks. ikke selv vælge, om du skal dø af kræft, men du kan vælge, hvordan du forholder dig til situationen og lever dit liv. Du kan arbejde med din evne til at være i kontakt med dig selv, mærke din krop og dermed også skærpe din evne til at være i kontakt med andre.

Gevinsten ved at gå i terapi ved kritisk sygdom er færre smerter, mere nærvær og mere klarhed.

Ring til mig og hør nærmere om hvordan vi skal gribe netop din situation an og evt. aftale et indledende møde.

Kompetent og veluddannet psykoterapeut Ann Dalum ring nu på 26 80 63 19.
Profil

BLIV RINGET OP

    Navn

    E-mail

    Telefon

    Evt. besked