Parterapi i Frederikssund og Nordsjælland med Ann Dalum

PARTERAPI, FOR PAR DER VIL HAVE ET BEDRE KÆRLIGHEDSLIV

I alle parforhold opstår der før eller siden ubalancer. Til tider kan det være svært at finde intimiteten og harmonien sammen og så er det en god ide at få vejledning og afklaring via parterapi. Langt de fleste der kommer i parterapi vil gerne hinanden. Men kærligheden har af mange årsager fået svære betingelser, og det er svært at finde vej ud af fastlåste mønstre. Parterapi kan være jeres løsning – og den bedste investering i nogensinde har lavet i parforholdet.

PARTERAPI – FÅ KVALIFICERET HJÆLP I EN SVÆR TID

Jeg kan hjælpe jer. Jeg har mere end 10 års erfaring og har i parterapi hjulpet mange par videre. Du kan læse nogle udtagelser fra par jeg har hjulpet her. Læs mere om min parterapi nedenfor, eller kontakt mig til en uforpligtende snak om jeres behov for samtale. Du kan ringe på 26 80 63 19, udfylde formularen til højre eller skrive en mail.

PARTERAPI GIVER JER FORSTÅELSE OG VÆRKTØJER

Det er som regel ikke så mange ændringer der skal til, for at I kan begynde at mødes konstruktivt igen. Det er dog meget svært selv at overskue, hvad det er der går galt imellem jer, når følelserne overvælder, og I sårer hinanden. Parterapi er undervisning og viden, samt at møde hinanden i de svære følelser. Mange bliver overraskede over, hvor hurtigt de første små ændringer fører jer tilbage på sporet. Parterapi hjælper til et tryggere parforhold. Læs også min artikel om at kaste anker i parforholdet.

HVAD LÆRER VI I PARTERAPI?

Først og fremmest lærer I noget om menneskets grundlæggende behov for tilknytning.  At alle har brug for at føle sig elsket, forbundnet og samhørig med partneren. Alle har brug for at opleve tryghed og tillid hos vores kære.  En sikker havn I kan læne jer ind i – og en tryg base som I kan bevæge jer ud fra. Parterapi giver et sikkert forum for at genetablere den gode kontakt imellem jer.

Mit gæt er at du lige nu mangler følelsen af samhørighed og det at betyde noget vigtigt for din partner. Måske skændes I, eller oplever afstand og kulde. Det kan leve sig ud på mange måder men dybest set handler det om at I har mistet jeres nære kontakt og følelsen af at være særligt forbundne. At forbinde jer følelsesmæssigt igen er det vigtigste I lærer i parterapi.

I parterapi får I også hjælp til at kommunikere respektfuldt med hinanden og få en ligeværdig relation, I lærer at udholde uenighed og at opretholde en respektfuld og anerkendende samtale med kæresten. I lærer en samtalemetode, der sætter hastigheden ned, så I undgår, at der er to der taler, og ingen der lytter.

I parterapien få I mulighed for at forstå, hvad det er der er akilleshælene i lige præcis jeres parforhold, og sammen finder vi frem til problemernes oprindelse samt en mulig vej ud af negative mønstre.

FORSKNING OG PARTERAPI

Der er heldigvis en masse viden om, hvad der befordrer en god relation og det modsatte i parforholdet.

Stik imod manges overbevisning er det ikke er så meget jeres forskelligheder, uenigheder og konflikter, der er betydningsfulde. Det er hvordan I opretholder følelsesmæssig kontakt samtidig med at I har jeres forskelligheder, der er afgørende for om jeres parforhold udvikles i en positiv retning. Det lærer I i parterapi.

Forskning viser blandt andet, at der særligt er fire mønstre der er nedbrydende for parforholdet:

  • Optrapning: Hurtigt ophedet ordveksling hvor fjendtlighed og forsvar er på spil. Læs også mit skriv om optrapning her
  • Nedvurdering: Ubemærket eller direkte nedvurdering af den andens personlighed, tanker, handlinger eller følelser.
  • Negativ fortolkning: En negativ fortolkning af den andens hensigter og intentioner. Det er en ond cirkel, som er ødelæggende for et forhold.
  • Tilbagetrækning: Mønster hvor den ene part trækker sig fra vigtige samtaler, laver undvigemanøvre eller bagatelliserer konflikten.

  I parterapi lærer I blandet meget andet faresignalerne at kende, og får redskaber til at (gen)opdage vejen ind til et godt samliv.

  NOGET AT TÆNKE OVER

  Der er ikke stilstand i kærlighedslivet. Enten har I et samliv, der fører jer tættere på hinanden eller også har I et samliv, der fører jer længere væk fra hinanden.

  Der er mange måder I kan blive lykkelige sammen på og ganske få måder at blive ulykkelige sammen.

  En tidlig indsats kan forhindre et brud, spare jer for megen hjertesorg og ikke mindst tid og penge. Lad være med at vente for længe.

  Parterapi er ingen mirakelkur men det handler om at forstå kærlighedens landskab- og få nogle redskaber til at finde tilbage til hinanden igen. Prøv parterapi, hvis du har noget at kæmpe for.

  Kontakt parterapeut Ann Dalum, din parterapeut nær Frederikssund, Jægerspris, Ølstykke, Stenløse, Slangerup, Frederiksværk og Hillerød.

  Benyt formularen eller ring på 26 80 63 19

  Newsletter-930x330px-V04


  VIL DU I PARTERAPI? Skriv til mig her

   Navn

   E-mail

   Telefon

   Evt. besked