Lavt selvværd? Præstationsangst? Du kan få hjælp her!

LAVT SELVVÆRD

HJÆLP TIL AT ÆNDRE  LAVT SELVVÆRD

 

Jeg har stor erfaring i at arbejde med lavt selvværd.  I psykoterapi hos mig, kan du få værktøjer der udfordrer og ændrer din opfattelse af dit eget værd lige nu. Du kan få hjælp til at forandre din lave selvfølelse og dermed få en højere livskvalitet. Læs også her hvad tidligere klienter siger. Kontakt mig uforpligtende via mail, kontaktformularen her til højre, eller ring til mig lige Nu 26 80 63 19.

 

HAR DU PROBLEMER MED LAVT SELVVÆRD?

 

Måske du kan genkende nogle af disse symptomer på lavt selvværd:

  • Negative holdninger og forestillinger om dig selv
  • Selvkritik og selvbebrejdelse
  • Du undgår visse sociale sammenhænge
  • Du oplever præstationsangst
  • Du har brug for kontrol
  • Er perfektionistisk
  • Du har svært ved at mærke egne følelser og behov
  • Stress og depression

   

HVOR STAMMER LAVT SELVVÆRD FRA?

De tanker, du gør om dig selv, er baseret på din opvækst altså dengang da du var barn hjemme hos din mor og far. Dine forældre gjorde hvad de kunne, og hvad enten de var gode og kærlige forældre eller ej – er ingen perfekte.

Hvis du er blevet mødt med megen kærlighed, opbakning og positiv bekræftelse gennem din opvækst, opfatter du formentlig dit eget værd overvejende positivt.

Er du derimod blevet mødt med mange rettelser, kritik, eller ligegyldighed, er der en risiko for at du har en oplevelse af mindreværd med dig. Følelse af forkerthed og lavt selvværd stammer netop af at være spejlet sådan tilbage fra forældrene, eller andre betydningsfulde personer.

AUTOMATISKE NEGATIVE TANKER

Lavt selvværd genererer en række automatiske negative tanker, som gør det svært for dig at mærke succesoplevelser eller at føle glæde. Disse negative tanker ligger til grund for urealistiske ideer om rigtigt og forkert. Måske er du er kommet til at sætte lighedstegn imellem at gøre noget forkert og at være forkert, altså: ”Hvis jeg laver en fejl, så er jeg ikke god nok.”

Når du skal arbejde med at ændre dit negative selvbillede og rette op på lavt selvværd, er første skridt at erkende at det er tanker du gør om dig – det er ikke nødvendigvis kendsgerninger.

ET EKSEMPEL

Forestil dig du kommer ud til bilen og ser du har fået en parkeringsbøde.
Hvordan tænker du om dig selv? Straffer du dig selv i den indre dialog? Kalder dig selv dum eller på anden måde er selvkritisk og nedvurderende? Når du har lavt selvværd, er det nemt at tænke negativ om dig selv.
Prøv at beskriv situationen nøgternt og uden at dømme og vurdere.

”Jeg glemte at stille P-skiven og så fik jeg en bøde. Jeg var glemsom og det var en dyr uopmærksomhed”.

Der er rigeligt straf i bøden, du kommer ikke videre ved at skælde dig selv ud, eller på anden vis nedgøre dig selv for at forhindre en gentagelse. Det kan være en god ide allerede nu at begynde og øve dig i at være mere venlig, kærlig og overbærende over for dig selv.

 

FÅ HJÆLP TIL SELVHJÆLP NU

Du kan i terapi få en forståelse af hvilke psykiske mekanismer der ligger bag følelsen af lavt selvværd og forkerthed, samt få øvelser og strategier til at udfordre selvværdet.

Ring i dag og få hjælp til dit lave selvværd hos kompetent og erfaren psykoterapeut Ann Dalum.

Læs også mere her om hvad terapi er. Læs også her om depression få hjælp til lavt selværd via kropsterapi

 

 

Kontakt Ann Dalum, din certificerede psykoterapeut i Nordsjælland.
Ring 26 80 63 19
Profil

BLIV RINGET OP

  Navn

  E-mail

  Telefon

  Evt. besked