kropsterapi

KROPSTERAPI - KROPPEN ER KLOG

DU KAN FÅ HJÆLP IGENNEM KROPSTERAPI

 

I kropsterapi fokuseres din opmærksomhed på kroppen så du finder dine styrker og ressourcer. I kropsterapi får du hjælp til at mærke dig selv, lærer at stå ved hvem du er og slippe de uønskede masker og roller du har lært gennem livet.

Jeg har 15 års erfaring med at arbejde kropsterapeutisk og jeg kan hjælpe dig, ligesom jeg har hjulpet mange klienter, Se hvad de skriver her. Du får større kropsbevidsthed, lærer at forstå dig selv bedre og ikke mindst – du vil holde mere af dig selv.

Ring til mig for en gratis og uforpligtende samtale her og nu 26 80 63 19. Vent ikke længere. Skriv også gerne til mig via kontaktformularen her på siden.

 

HVEM HAR GAVN AF KROPSTERAPI?

 

Kropsterapi er relevant for dig der:

 • Har svært at mærke dine følelser.
 • Længes efter at mærke lyst og glæde.
 • Bliver overvældet af følelser, tristhed eller vrede, uden du helt er klar over hvorfor.
 • Føler dig handlingslammet og har svært ved at gå efter hvad du ønsker.
 • Føler dig forkert og anderledes i samvær med andre.
 • Har svært ved at sige til og fra på jobbet, overfor venner eller din partner.
 • Har kropslige gener som hovedpine, søvnbesvær, uro i kroppen, svimmelhed eller diffuse smerter.

 

HVORDAN FOREGÅR KROPSTERAPI?

Kropsterapi er en samtale, der tager udgangspunkt i det der er svært for dig – lige nu. Under samtalen hjælper jeg dig til at registrere og mærke hvilke kropslige reaktioner, du får undervejs.  Kroppen reagerer altid klogt på det den bliver udsat for, eller har været udsat for. Din krops reaktioner, mens du er i kontakt med noget vigtigt, svært eller ubehageligt, kan du lære rigtig meget af. Kroppen husker! Du genopdager dine kropslige reaktioner og lærer at bruge det du sanser konstruktivt i dit liv.

Kropsterapeutisk arbejder jeg med et udgangspunkt i den meditative eller spirituelle tilgang. Det vil sige, at vi arbejder med svære temaer, følelser eller hændelser uden dog at blive overvældet af dem. Noget vi kan observere og kikke på udefra, uden at smelte sammen med det. Det skaber en stor frihed i dit liv.

 

ET EKSEMBEL

 

Tag for eksempel jalousi.  Hvis du bliver jaloux på din kæreste, så mærker du vrede og angst meget kraftigt. Efter nogen øvelse sammen med mig registrerer du, at jalousien er på spil. Du mærker de kropslige reaktioner og kikker på de tanker der strømmer igennem hovedet. Samtidig forsøger du ikke handle på de impulser der kommer af vreden og af angsten. Du bliver ikke overvældet af jalousien, men forholder dig observerende og det giver dig en større balance. En balance der udspringer af accept; både af de positive og de knap så flatterende sider af dig selv.  Jalousien bliver noget du kan mærke og kikke på – uden jalousien tager kontrollen med dig. Du kan lære at mærke og dermed reagere på dine kropssignaler, så du på længere sigt lærer at hjælpe dig selv.

 

VI TILPASSER OS I BARNDOMMEN

Vi har alle i forskellig grad tilpasset os den opvækst vi nu engang har haft. Vi har tilpasset os påvirkningen af mor og far og den kultur vi er opvokset i. Denne nødvendige tilpasning betyder også at vi har været nødt til at fortrænge dele af os selv. Vi har i overlevelsens og tilpasningens navn, lukket dele af vores kerne fra, altså afskåret eller minimeret både følelser og kropslige sansninger.

I kropsterapi kan du arbejde på at finde de sider af dig frem igen. Kroppen er en fantastisk vej til at hjælpe med at finde den oprindelige mere fuldendte udgave af dig.

 

FIND KROPPENS FORTÆLLING I KROPSTERAPI

 

Ved hjælp af kropsterapi kan du finde din indre autenticitet og hengemte ressourcer frem igen. Altså at finde det frem der allerede er indeni dig, som oftest er en blanding af styrke og sårbarhed. Ved at bruge kroppen som indgang kan du komme dig selv nærmere.

Kroppen er klog og har en masse information og viden vi kan trække frem og lære af.  Der ligger så meget ubevidst viden iboende i os som vi som oftest ikke kan mærke eller vælger at overhøre. Kroppens celler er intelligente og den erfaring rummer meget mere nuanceret viden, end vi kan formå at sætte ord på. Ved at have fokus på kroppens fortælling i kropsterapi, arbejder du med at få mere samklang imellem det du tænker, føler, sanser og det du gør. Du får trænet din kropsbevidsthed og bliver derved mere opmærksom på hele dig.

 

HVORFOR BRUGE KROPSTERAPI I DEN TERAPEUTISKE PROCES?

 

Fordi kroppen meget tidligt giver signal om, at der er noget galt. Signaler som vi ofte vælger at overhøre af forskellige årsager. Du har måske forskellige kropslige symptomer, hovedpine, muskelspændinger, eller stresssymptomer som får lov til at blive negligeret eller overhørt. Læs mere her om stress. Hovedpine er et godt eksempel; hvor du ofte tager en pille og fortsætter dine gøremål- når du i stedet kunne lytte til hvad kroppen har brug for. Når kroppens sprog bliver overhørt i lang tid, har det den konsekvens, at vi på længere sigt bliver følelsesløse.

Læs mere om depression eller lavt selvværd her

Når du arbejder terapeutisk med din fortid og opvækst er kroppens respons, en vigtig medspiller. Dels er der så meget ordløst i vores historie og dels kan kroppen finde svar som vores gode hoved ikke altid kan finde frem til. Kropsterapi er en effektiv metode til at lære dig selv bedre at kende.

RING NU OG FIND DIN KROPS GLEMTE FORTÆLLING. 26 80 63 19

Depression behandling

BLIV RINGET OP

  Navn

  E-mail

  Telefon

  Evt. besked